Book, screen, stage, festival & event reviews

Reis door Nubië by Émile Clément Amélineau

Book Name:
Reis door Nubië
Book info:
Reis door Nubië De Aarde en haar Volken, 1907 by Émile Clément Amélineau
Book Size:
12,745 / 46 pg
Mnybks.net:
15306
Publisher:
gutenberg.org
Date of Addition:
1907
Copyright Date:
1907
Copyrighted By:
Émile Clément Amélineau from gutenberg.org
Adult content:
No
Language:
Dutch
Categories:
Grade Levels:
G
Submitted By:
Admin
NIMAC:
Reis door Nubië De Aarde en haar Volken, 1907 by Émile Clément Amélineau is a free kindle books for your Kindle, iPad/iPhone, computer, smart phone or ereader.

Reviews of Reis door Nubië (5 reviews)

5 - No Rating Yet

Reis door Nubië by Émile Clément Amélineau description:

Excerpt
van lichaamsbouw; hun tint is meer koperkleurig dan zwart. Zij dragen wijde kleederen, die oorspronkelijk wit of grijs zijn geweest, maar thans door het gebruik een onherkenbare kleur hebben aangenomen, en naar ik vermoed, gedragen worden, tot ze hun van het lijf vallen, evenals dit gebruik is bij de egyptische fellahs. De stof, waaruit ze zijn vervaardigd, is echter van betere kwaliteit, dan die, welke de fellah voor zijn armoedige kleeding gebruikt; ze is anders geweven en veel steviger dan het dunne blauwe katoen, waarin de landbouwende bevolking van Egypte gekleed gaat.

Mannen en vrouwen zijn ongeveer op dezelfde wijze gekleed; op het hoofd dragen ze geen andere bedekking dan het dikke kroezende haar, dat bij de vrouwen langer is dan bij de mannen. Wie onder de dames rijk genoeg is, om zich een zilveren ring aan te schaffen, draagt zorg hiermede haar neusvleugel te versieren. Want de ijdelheid speelt in Nubië evengoed een rol als in Europa, en wij zouden daarvan nog andere staaltjes zien in B

Add the first review for this title!Comments are closed.